10-09-2020

Judo Copenhagen - 3 klubber, ét mål

Da Team Danmark tilbage i 2005 lukkede for støtten til Judo Danmark, blev det lige pludseligt svært at være elite judokæmper. Målene var stadig placeringer ved store internationale turneringer, men træningsfaciliteterne og økonomien var begrænset. Denne situation blev starten på Judo Copenhagen - et samarbejde mellem Københavnske judoklubber og Team Copenhagen med fælles elitetræninger.
Ideen med Judo Copenhagen var "en fælles vej til nordens bedste judo", hvor eliten skulle have mulighed for at træne sammen hver dag.

De første mange år blev brugt på at få Judo Copenhagen på benene - ideer, målsætning, planer, lederseminarer, koncept, tilpasning af værdier etc. Men det hårde arbejde har båret frugt, og siden 2014 har Judo Copenhagen, som består af PI, Brønshøj Judoklub og Judoklubben Mitani, været én af de stærkeste organisationer i hele Judo Danmark.

Med stor støtte fra Team Copenhagen, og i tæt samarbejde med Judo Danmark, har Judo Copenhagen mulighed for at arbejde som en professionel enhed og forbedre miljøet for den københavnske judoelite, med en kvalificeret og uddannet trænerstab.

Sjællands stærkeste samlingspunkt
Judo Copenhagen består af en styregruppe, en sportskoordinator og et trænerteam, som alle har taget grundtræneruddannelse, og enkelte er nu på videregående uddannelser hos DIF og IJF (Det Internationale Judo Forbund). Judo Copenhagen afholder nu 7 træninger om ugen, hvor størstedelen af det danske judo landshold deltager. Udover kæmperne fra de 3 samarbejdsklubber, træner en stor del af Sjællands judoelite hos Judo Copenhagen, hvilket også er med til at skabe et professionelt miljø og giver kæmperne træning i høj kvalitet. Judo Danmarks OL kandidater, Emilie Sook (Brønshøj Judoklub), Lærke Olsen (Gladsaxe Judoklub) og Mathias Madsen (Amager Judoskole), samt svenske Tommy Macias (PI) træner alle fast under Judo Copenhagen. 
Takket være støtten fra Team Copenhagen og det gode samarbejde med Judo Danmark, er Judo Copenhagen kommet meget tættere på "nordens bedste judo" og har dagligt topatleter på måtten. Der er stadig et stykke vej mod målet, men med et stærkt samarbejde og den enorme støtte fra Team Copenhagen, er det københavnske klubsamarbejde rigtig godt på vej. 

Klik for at vise billedet (/cm2/albums/userpics/Judo CPH billedet.jpg) i oprindelig størrelse. Klik for at vise billedet (/cm2/albums/userpics/JudoCPH billedet.jpg) i oprindelig størrelse.